Új tagok csatlakoztak a laborunkhoz

Büszkén jelentjük be, hogy idén szeptemberben a MEDIANETS laboratórium csapata négy aktív fővel bővült (26 tagra): egy kutató munkatárs és három PhD- hallgató érkezett.

Dr. Kara Péter András PhD-fokozatát 2020-ban szerezte a Kingston University-n. A londoni WMN Research Group kutató munkatársa volt, ahol az UHD, a HDR és az autosztereoszkópikus 3D technológiákat tanulmányozta Quality of Experience (QoE) szempontból. Ezzel párhuzamosan a Holografika kft.-vel közösen light field QoE témájú kutatást is folytatott. Kutatási érdeklődési körébe tartozik a QoE és a light field területeken kívül a kognitív torzítás és a crowdsourcing metodológiák vizsgálata.

Ahmed Al-hamadani MSc-diplomáját 2013-ban szerezte meg a Florida Institute of Technology-n. Azóta egyetemi oktatóként dolgozott az iraki University of Mosul-on, ahol az operációs rendszerek tantárgyat tanította, valamint az intézmény számos laborjában dolgozott (számítógép hálózatok,  adatstruktúrák és algoritmusok, C++ programozás laborok). 2020-ban Stipendium Hungaricum ösztöndíjban részesült, hogy a BME-n folytathassa doktori tanulmányait. Kutatási érdeklődési körébe tartoznak az IPv6 átviteli technológiák, az ad hoc mobil hálózatok és a gépjármű hálózatok.

Shubham Rana MSc-diplomáját 2018-ban szerezte az Indian Institute of Remote Sensing (Indian Space Research Organisation) felsőoktatási intézménynél, Remote Sensing & Geographic Information System szakon, műholdkép elemzés és fotogrammetria szakirányon. 2020-ban Stipendium Hungaricum ösztöndíjban részesült a BME doktori képzésén való részvételhez. Kutatási érdeklődési körébe tartozik a precíziós mezőgazdaság, valamint az egy- és többképes szuperfelbontású műholdképek.

Wippelhauser András MSc-diplomáját 2020-ban szerezte a BME-n, majd ősztől folytatta tanulmányait a BME PhD-képzésen. MSc-tanulmányai alatt valószínűségszámítást oktatott a BME-n. Kutatási érdeklődési körébe elsődlegesen a V2X-technológiák tartoznak, azon belül főként a kooperatív gépjármű konvojok.